Horoskopi - Informacione dhe pyetje mbi Horoskopin

Lexo me poshte per informacion

  Horoskopi 12 shenjat e renditura në një horoskop, është i lidhur ngushtë me mënyrën se si Toka lëviz nëpër qiej. Shenjat rrjedhin nga yjësitë që tregojnë rrugën në të cilën dielli duket se udhëton gjatë një viti. Ju mund të mendoni se datat në një horoskop korrespondojnë kur dielli kalon përmes secilës konstelacion. Por ato nuk e bëjnë, në të shumtën e kohës, sepse astrologjia dhe astronomia janë sisteme të ndryshme. Plus, një shqyrtim më i afërt i lëvizjes së Tokës, diellit dhe yjeve tregon që zodiaku të jetë më i ndërlikuar nga sa mund ta imagjinoni! Ndërsa Toka rrotullohet rreth diellit, dielli duket se kalon përpara yjeve të ndryshme. Ngjashëm me hënën që shfaqet në një vend pak më ndryshe në qiell çdo natë, vendndodhja e diellit në krahasim me yjet e largëta të sfondit zhvendoset në një drejtim lindor nga dita në ditë. Nuk është se dielli po lëviz në të vërtetë. Lëvizja e tij është tërësisht një iluzion, i shkaktuar nga lëvizja e vetë Tokës rreth yllit tonë. Rruga e diellit nëpër zodiak. Ndërsa T Toka e lëkundur tregon precesionin e Polit të Veriut. Forcat e baticës nga dielli bëjnë që boshti i Tokës të lëkundet për një periudhë 26,000-vjeçare. Lëkundja ndryshon aty ku në orbitën e Tokës ndodhin solsticat dhe ekuinoksat. Imazhi përmes NASA / Wikipedia. Gjatë një orbite rreth diellit, drejtimi i boshtit të Tokës zhvendoset aq pak. Kjo do të thotë që aty ku përgjatë orbitës sonë ndodh solstici gjithashtu ndryshon me një sasi shumë të vogël. Solstici në të vërtetë ndodh rreth 20 minuta më herët sesa një udhëtim i plotë para yjeve të sfondit! Meqenëse ne e lidhim kalendarin tonë (dhe astrologët i lidhin shenjat) me solsticet dhe ekuinoksat, Toka në të vërtetë nuk përfundon një orbitë të tërë brenda një viti. Viti sezonal ose tropikal është në të vërtetë një kohë më pak e flokëve sesa një orbitë e plotë (vit anësor). Kjo do të thotë që, çdo vit, kur dielli është relativ me yjet në çdo ditë të caktuar - për shembull 21 qershor - zhvendos një sasi shumë të vogël.

  Por prisni rreth 2,000 vjet, dhe dielli do të jetë ulur në një konstelacion krejtësisht të ndryshëm!Dhe akoma…

  Epo, astrologjia, në sipërfaqe, mund të bazohet në pozicionin Horoskopi e diellit në krahasim me yjësi të caktuara - dhe mund të ndikohet nga lëvizjet e diellit, hënës, planeteve dhe yjeve gjithashtu. Megjithatë, absolutisht nuk konsiderohet të jetë një shkencë ’. Në të vërtetë, është refuzuar me gjithë zemër nga komuniteti shkencor - me shumë që theksojnë se parashikimet astrologjike janë shumë të përgjithshme, tepër të veçanta për t'u nënshtruar testimeve shkencore. Përkundër kësaj, ka shumë njerëz që bëjnë pjesë të mëdha në ato që thotë horoskopi i tyre çdo mëngjes. Ata skanojnë me kujdes faqet e gazetës së tyre të mëngjesit, duke kërkuar shenjën e tyre të zodiakut dhe pinë në gjithçka që astrologu ka shkruar për ta atë ditë. Edhe gjatë bllokimit në dukje të pafund të koronavirusit. Ju gjithashtu mund të pëlqeni Astrologjia: pse horoskopët janë bërë edhe më të popullarizuar në bllokim Edhe ata prej nesh që e hedhin poshtë astrologjinë si një ngarkesë marrëzish absolute e dinë se cila shenjë ylli jemi. Dhe ndoshta e kemi lexuar horoskopin tonë (me një dozë të shëndetshme cinizmi, sigurisht) të paktën një herë. Apo kemi? Sepse, siç e keni lexuar pa dyshim tashmë, kohët e fundit u zbulua se gjithçka që mendonim se dinim për zodiakun ishte një gënjeshtër. Në fakt, një masiv 86% prej nesh ka lindur në të vërtetë nën një konstelacion të ndryshëm nga shenja jonë e yllit, bazuar në mënyrën se si ekziston sot qielli… dhe gjithçka ka të bëjë me "tundjen e Tokës". Lëkundja e Tokës shkakton zhvendosjen e horoskopëve Lëkundja e Tokës shkakton zhvendosjen e horoskopëve

  Siç është raportuar më 24 korrik 2020: NASA - si, po, NASA aktuale - kanë konfirmuar Horoskopi se qielli sot është krejtësisht ndryshe nga sa ishte gati 3,000 vjet më parë, kur babilonasit shpikën për herë të parë 12 shenjat e zodiakut. Në solsticin e qershorit 2,000 vjet më parë, dielli ishte ulur gati në gjysmë të rrugës midis Binjakëve dhe Kancerit. Në solsticin e këtij viti në qershor, dielli do të jetë ulur midis Binjakëve dhe Demit. Në vitin 4609, pika e solsticit të qershorit do të kalojë nga konstelacioni Demi dhe në konstelacionin Dashi. Shenjat pak a shumë u bashkuan me konstelacionet e tyre përkatëse kur zodiaku modern perëndimor u përcaktua rreth 2,000 vjet më parë. Por në shekujt e ndërmjetëm, lëkundja e ngadaltë e boshtit të Tokës ka bërë që pikat e solsticit dhe ekuinoksit të zhvendosen afërsisht 30 gradë në perëndim në krahasim me yjësitë. Aktualisht, shenjat dhe konstelacionet janë pushuar rreth një muaj kalendarik. Në rreth dy mijë vjet të tjera, ata do të jenë rreth dy muaj pushim. Vendndodhja në ndryshim e ekuinoksit pranveror. Lëkundja e boshtit të Tokës bën që vendndodhja e ekuinokseve Horoskopi të ndodhë më herët çdo vit. Këtu, vendndodhja e diellit në ekuinoksin pranveror (21 Mars) tregohet se lëviz për një periudhë 6,000 vjeçare. Imazhi përmes Kevin Heagen / Wikipedia. Për t'i komplikuar më shumë gjërat, yjësitë - ndryshe nga shenjat astrologjike - nuk kanë madhësi dhe formë të barabartë. Yjet që përbëjnë një konstelacion, nuk janë, në pjesën më të madhe, të lidhur fizikisht. Yjësitë janë jus

  Disa nga vecorite e shenjave te ndryshme te horoskopit

 • Peshqit karakterizohen si më të rezervuar.
 • Demi është i lehtë, por kokëfortë, dhe Luanët shpesh janë të mirë, bujarë dhe të përkushtuar me vetëvlerësim të lartë
 • Binjakët janë flutura shoqërore biseduese me shumë personalitete Horoskopi të zhvendosura dhe Kanceret janë jokonsistentë, të paparashikueshëm dhe të tërhequr nga aventurat.
 • Virgjëreshat janë analitike dhe mendojnë vazhdimisht për të përmirësuar veten dhe ata përreth tyre, dhe Peshoret janë ambiciozë dhe diplomatikë, me shije të shtrenjta.
 • Akrepat janë njerëz intensivë që punojnë shumë për t’i dhënë kuptim botës, ndërsa Shigjetari janë pozitivë, të gjallë dhe të pamatur. Ata gjithashtu duan të takojnë njerëz të rinj.
 • Bricjapët janë njerëz ambiciozë me mendje aktive që duhet të kenë kontrollin Horoskopi e jetës së tyre dhe Ujori shfrytëzon momentin për të krijuar ide të reja dhe nuk u intereson se çfarë mendojnë të tjerët për ta.
 • Officialshtë zyrtare: yjet nuk janë të përafruar. Në fakt, ata janë zhvendosur - që do të thotë se horoskopi juaj mund të mos jetë ai që mendoni se është, me sa duket. Për më tepër, NASA ka shtuar një shenjë krejt të re të zodiakut në përzierje. Pra, a janë zhvendosur datat në shenjën tuaj të yllit? Lexoni për të mësuar Përditësuar më 2 nëntor 2020: Ndërsa hyjmë në një muaj të ri të vitit (dhe një tjetër bllokim tjetër), tifozët e pasionuar të astrologjisë u janë drejtuar përsëri yjeve për udhëzim. Të dy Mërkuri dhe Marsi kanë qenë retrogradë - Marsi që nga 9 Shtatori, Mërkuri që nga 13 Tetori - për muajt e fundit. Besimtarët, pra, e kanë fajësuar këtë për gjithçka, nga postat elektronike të bllokuara deri te argumentet e tmerrshme, sepse Mërkuri në sinjalet retrogradike komunikimi shkon keq (pasi Mërkuri rregullon të gjitha gjërat që lidhen me komunikimin, tregtinë dhe funksionimin njohës). Këta individë të njëjtë mund të marrin një frymë lehtësimi, atëherë, kur Mërkuri lëviz drejtpërdrejt më 3 nëntor dhe Marsi ndjek më 15 nëntor, pasi me sa duket do të bëhet më e lehtë për të komunikuar nga kjo pikë e tutje. Me sa duket.

  Ata shpjeguan: “Qielli është zhvendosur sepse boshti i Tokës (Poli i Veriut) Horoskopi nuk tregon në të njëjtin drejtim. Tani ditëlindja e Mimi 4 gusht do të thoshte se ajo lindi born nën shenjën ’e Kancerit (një konstelacion‘ më herët ’), jo Leo.” NASA ka shtuar një shenjë të re të 13-të të zodiakut në përzierje, gjithashtu Në thelb, ata mendojnë se yjet janë zhvendosur, ne kemi qenë duke lexuar horoskopin e gabuar gjatë gjithë kësaj kohe, dhe ka një shenjë të re të yllit - Ophiuchus - në përzierje (më shumë për këtë më vonë). Sidoqoftë, astrologët kanë një fjalë paralajmëruese për të gjithë ata që hedhin mënjanë zodiakun e vjetër mënjanë. Pauline Gerosa, këshilltarja e astrologut pas Astrology Oracle, më thotë: “Ophiuchus ka qenë gjithmonë një nga yjësitë që bien përgjatë ekliptikës. Thjesht nuk u zgjodh nga astrologët e lashtë për të qenë një nga 12 shenjat e zodiakut. " Kur e pyes nëse komentet e NASA-s rreth yjeve që zhvendosen kanë ndonjë ndikim në shenjat e zodiakut, Gerosa shpjegon: "[Zhvendosja] është për shkak të precesionit të ekuinokseve. Yjësitë nuk janë zhvendosur, lëkundja e boshtit të tokës krijon përshtypjen që ata kanë. Astrologjia lindore (anësore) lexon planetët kundër pamjes aktuale të yjeve. Astrologjia perëndimore (tropikale) qëndron me pozicionet e pandryshueshme dhe llogarit ndryshimin e dukshëm përmes epokave të mëdha (rreth 2500 vjet në secilën shenjë). Prandaj lëvizja nga Epoka e Peshqve në Epokën e Ujorit ”. "Importantshtë e rëndësishme të mbani mend se astrologjia NUK Horoskopi është astronomi", shton ajo. “Astronomia është një koncept shkencor i bazuar në realitetin material 3D. Astrologjia është një gjuhë simbolike, një filozofi, një koncept shumëdimensional. Dikur shiheshin si dy anë të së njëjtës medalje dhe shpresojmë se do të jenë përsëri. ”

  Qiejt janë zhvendosur, thonë NASA, dhe shenjat e zodiakut gjithashtu kanë lëvizuroka orbiton diellin, dielli duket se lëviz kundër yjeve të sfondit (vija e kuqe). Yjësitë (jeshile) nëpër të cilat kalon dielli përcaktojnë zodiakun. Imazhi përmes Tau’olunga / Wikipedia. Gjatë një viti, dielli duket se është përpara, ose "brenda", yjeve të ndryshme. Një muaj, dielli shfaqet në Binjakët; muajin tjetër, në Kancer. Datat e shënuara në horoskopin e gazetës identifikojnë kur dielli shfaqet në një shenjë të veçantë astrologjike. Për shembull, 21 Mars deri më 19 Prill janë caktuar për shenjën Dashi. Por shenja juaj astrologjike nuk ju tregon domosdoshmërisht se në çfarë konstelacioni ishte dielli ditën që keni lindur. Sikur të ishte kaq e thjeshtë! Për të kuptuar pse yjësitë nuk përputhen më me shenjat e tyre përkatëse, duhet të dimë pak më shumë se si lëviz Toka. Dhe diçka rreth asaj se si e matim kohën. Koha është një gjë jashtëzakonisht e vështirë për t'u përcaktuar, veçanërisht nëse Horoskopi këmbëngulim për të përdorur diellin dhe yjet si referencë. Kalendari ynë, për mirë ose për keq, është i lidhur me stinët. 21 qershor - data e përafërt e solsticit veror mbi ekuator dhe solsticit dimëror poshtë - shënon ditën kur dielli shfaqet në pikën e tij më veriore në qiell. Në solsticin e qershorit, Poli i Veriut është më i anuar drejt diellit. Ajo që e bën këtë të komplikuar është se Poli i Veriut nuk është gjithmonë në drejtim të njëjtë në krahasim me yjet e sfondit. Planeti ynë rrotullohet si maja. Dhe si një majë, edhe Toka lëkundet! Një Tokë që lëkundet e bën Polin e Veriut të gjurmojë një rreth në sferën qiellore. Lëkundja është mjaft e ngadaltë, duke kërkuar 26,000 vjet për të shkuar një herë. Por, me kalimin e viteve, efekti grumbullohet.

  Qiejt janë zhvendosur, thonë NASA, dhe shenjat e zodiakut gjithashtu kanë lëvizur Siç është raportuar më parë: Nëse fjalët e Gerosa nuk ju kanë ndaluar të luftoni për të kuptuar bombën e NASA-s, mos u dëshpëroni: gjithçka është shumë e thjeshtë kur e prish atë. Në thelb, data që rregullon shenjën tonë të yllit korrespondon me pozicionin e Diellit në raport me yjet e yjeve që shfaqen pas Diellit në datën tonë të lindjes. Pozicioni i Diellit siç perceptohet Horoskopi nga Veshi rrotullues .